vrijdag 2 januari 2015

Een nieuw evenwicht in een onevenwichtige wereld
Kinderen van vandaag zijn niet meer van gisteren. Ze zijn de toekomst.
Om hen de kans te bieden deze vorm te geven vanuit hun eigen sterktes, verlangens en prioriteiten, hebben we kennis en begrip nodig. Over hun huidige leefwereld, de wereld die zij willen creëren én de wereld die zij straks zullen erven.

De keuzes die we nu maken in deze exponentieel versnellende tijden, hebben immers grote invloed op hoe onze kinderen en kleinkinderen later zullen leven: hoe ze vorm zullen geven aan hun identiteit, hoe ze hun privacy en zichzelf zullen beschermen; hoe ze informatie zullen creëren, opnemen en doorgeven; en hoe ze zullen leren, innoveren en samenwerken.

Daarom proberen we bij Idee Kids en Idee Fiks elke dag opnieuw te achterhalen hoe onze kinderen de wereld benaderen én hoe die daarop reageert. Niet alleen voor ons, maar voor iedereen die zich bekommert om onze kinderen en toekomst.

Dit trendrapport is een van onze belangrijkste jaarlijkse observatie-oefeningen in dit kader. Het vertegenwoordigt de mening en het buikgevoel van een fijne groep gepassioneerde mensen met zeer uiteenlopende achtergronden en visies. Als altijd zijn wij dankbaar dat we konden rekenen op hun uitgesproken mening en open blik.

Laat u inspireren, deel uw inzichten en verras ons.
Via deze blog zien wij uw feedback graag verschijnen.

2015 wordt een opwindend jaar.
Wij kijken ernaar uit om het samen met u vorm te geven.

Björn Accoe

Geen opmerkingen:

Een reactie posten