donderdag 29 januari 2015

De DIY-tip van de trend 'Druk3'

Een van de trends die wordt voorgedragen in het trendrapport van 2015 van Idee Kids en Idee Fiks is de trend dat het steeds drukker wordt in ons leven. Maar wat kun je daar nu aan doen Idee Kids & Idee Fiks bieden hiervoor DIY tips in het trendrapport. Hieronder een van de DIY tips. 

Niet alleen √≥nze agenda’s, ook die van onze kinderen lopen vol. Sportclubs, muzieken tekenschool, hobby’s, vriend(inn)en, huiswerk, … en dan heb je nog de sociale en andere media die continu voor afleiding zorgen. Er lijkt geen tijd meer te zijn om gewoon ‘te zijn’. Als je merkt dat je kind het hier moeilijk mee heeft, kan het al helpen om even stil te staan bij ‘de drukte’. Neem de kalender bij de hand en overloop wat er gebeurt op een typische dag of week. Probeer uit te maken welke activiteiten of combinaties voor stress zorgen, en of er eventueel iets geschrapt kan worden.

Tip: Maak een filmpje van je dag...
  • Maak elk uur / half uur van de dag een foto (opstaan, ontbijt, vertrek, activiteit, douche, lunch, fietstocht, scouts, vieruurtje, tv kijken, avondmaal, spelen, boek lezen, bad, bed, …)
  • Laad de foto’s op via de gratis Flipagram-app
  • Deze app zorgt automatisch voor een kort ‘filmpje-van-de-dag’. Je zal er versteld van staan hoe vol je dag zit!
Voor meer tips download het trendrapport van 2015 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten