donderdag 29 januari 2015

De DIY-tip van de trend 'Zelfmarketing'

Een van de trends die wordt voorgedragen in het trendrapport van 2015 van Idee Kids en Idee Fiks is de trend 'zelfmarketing'. Maar wat kun je daar nu aan doen Idee Kids & Idee Fiks bieden hiervoor DIY tips in het trendrapport. Hieronder een van de DIY tips.

Ieder mens vormt zijn identiteit in de eerste jaren van zijn leven, gedeeltelijk door aanleg en erfelijkheid, maar ook door familie, nationaliteit, opleiding, cultuur, geslacht, media, religie, rollen en groepslidmaatschappen. De laatste jaren is hier een belangrijke invloed bij gekomen: de (sociale) media. Kinderen komen steeds jonger in aanraking met de online wereld, en durven vooral tijdens de puberteit worstelen met het vormen van een eigen stijl, standpunt en identiteit. Een beetje extra
begeleiding bij het ontwikkelen van een ‘sociale digitale identiteit’ is dan ook geen overbodige luxe.

Tip: levend 'wie ben ik'

Speel dit spel met behulp van je Facebook-account en een verkleedkist met accessoires en attributen. Bekijk samen het digitale profiel van vrienden, familie en kennissen. Bespreek hoe zij zich voorstellen en of hun digitale profiel overeenkomt met hoe jullie hen kennen. Speel daarna met behulp van de attributen een spelletje, waarbij iedereen om de beurt een paar minuten tijd krijgt om zijn team te laten raden wie hij/zij is. Wie aan het eind van het spel de meeste personen goed geraden heeft, wint. Op deze manier beseffen we beter wat er allemaal meespeelt wanneer anderen onze Facebook-foto’s en info onder ogen krijgen.


Voor meer tips lees het trendrapport 2015

Geen opmerkingen:

Een reactie posten